Rodut

Kennelissä kasvatetaan collieita ja cairnterriereitä, kahta erittäin erityylistä Skotlannista peräisin olevaa koirarotua, jotka kummatkin ovat kuitenkin erinomaisia perhekoiria. Collie, joka on ehkä tunnetumpi elokuvien Lassiena, on alunperin jalostettu lammaspaimeneksi, mutta nykyisin sitä käytetään lähinnä seurakoirana. Cairnterrieri puolestaan on vauhdikas pikkukaveri, jonka olemuksessa korostuu sekä leikkisyys että voimakas itsetunto. Yhdessä nämä rodut ovat erinomainen parivaljakko, jotka täydentävät toinen toisiaan. Koko- tai luonne-erot eivät näitä kaveruksia haittaa, vaan yhteinen sävel löytyy helposti.

Kasvatusfilosofia

Kennelin kasvatusfilosofia perustuu eläinten oikeuksiin sekä pyrkimykseen kasvattaa mahdollisimman terveitä pentueita. Pentutehtailua kennelissä ei harrasteta missään muodossa ja pentueita syntyykin verkkaiseen tahtiin. Aina ei ole helppoa löytää pentueille sopivia vanhempia ja joskus onkin turvauduttu jopa ulkomaantuonteihin, jotta Suomen koirakantoihin on saatu uutta verta. Pentueiden terveyttä sekä mahdollista näyttelymenestystä seurataan mielellään läpi koirien eliniän.

Kennelissä pidetään erittäin tärkeänä asiana koirien sosiaalistamista ennen uuteen kotiin luovuttamista. Tämän vuoksi pennut totutetaan monenlaisiin ihmisiin ja monenlaisiin eläimiin jo pienestä pitäen. Tämä helpottaa sopeutumista uuteen kotiin sekä uuteen laumaan. Koiria ei luovuteta kenelle tahansa, vaan pennun hankintaa harkitsevat kutsutaan keskustelemaan pennun hankintaan liittyvistä asioista ja pennun uuteen kotiin tehdään mahdollisuuksien mukaan kotikäynti ennen pennun luovutusta. Jos kennelissä epäillään, ettei pennusta tulla huolehtimaan asianmukaisesti, ei kauppoja synny.

Toisaalta kennelissä ymmärretään toki, ettei kukaan ole seppä syntyessään ja jokainen pentu saakin mukaansa kattavan tietopaketin, jossa kerrotaan pennun sekä vanhemman koiran hoidosta. Lisäksi kennelille saa soittaa, jos uusi perhe tarvitsee apua pennun kanssa. Kennel toimii myös koirien lomahoitolana ja on erittäin luonteva hoitopaikka erityisesti kennelistä ostetuille pennuille, koska kennel sekä sen omistajat ovat pennulle jo entuudestaan tuttuja.